De Progressors

Wij zijn inclusief. Dat voelen we en brengen we over. Authentiek met duidelijke waarden.

Wij werken met een netwerk van ervaren adviseurs.  Ieder met eigen unieke kwaliteiten die we inzetten op het moment dat het nodig is. Daardoor kunnen wij flexibel en betaalbaar werken en zoeken we het beste voor elkaar en voor de klant. We delen dezelfde waarden: authenticiteit, eerlijkheid en duurzaamheid. Duurzame relaties, duurzaam met je omgeving omgaan, duurzame oplossingen. Gevormd door kennis en ervaring. We doen geen kunstjes maar geloven in wat we doen. In echte verandering door Leiderschap en Inclusie!

Progressor Bianca Maasdamme

Bianca Maasdamme
Adviseur

Bianca Maasdamme is de spil van Progres. Met kennis van alle delen van het Koninkrijk en ruim 20 jaar advieservaring. Inclusie en diversiteit zit in mijn haarvaten. Verbindingen leggen, het beste uit mensen halen, zorgen dat iedereen erbij hoort, aanadacht voor het afwijkende standpunt. Professioneel geschoold, persoonlijk gevormd. Ik ben blij dat ik ook als bestuurder en toezichthouder mijn steentje bij mag dragen aan een duurzame en verbonden maatschappij.

Wat anderen over mij zeggen?

Zij kan complexiteit overzien en beheersbaar maken. Zonder verloren te raken in ingewikkelde processen boekt ze resultaat. Ze raakt zelden van haar stuk en is in staat mensen en organisaties bij elkaar te brengen. Met veel plezier en humor, maar ook met vastberadenheid heeft ze menig opdrachtgever rust en resultaat gebracht. Bianca is haar carriere begonnen als ambtenaar en kent daarbij de ambtelijke wegen en werkwijzen ook van binnenuit. Zij is ervaren coach, organisatie-adviseur en trainer. Altijd de inhoud voorop. Het resultaat voor de klant centraal. Bianca legt de lat hoog. Voor zichzelf en de andere Progressors.

Monique Snel
Communicatietrainer & coach

Geweldloze communicatie

De manier waarop we communiceren heeft grote invloed op de kwaliteit van onze (werk)-relaties. En onze relaties bepalen vervolgens in sterke mate de kwaliteit van ons leven. Met Geweldloze Communicatie (GC) wordt een waarneming, gevoel, behoefte gecommuniceerd met als doel te kijken welke opties er zijn omvervolgens te komen met een verzoek. Ook wel Verbindende Communicatie genoemd. Deze titel heeft persoonlijk mijn voorkeur. Ik ben geboren in Nederland, opgegroeid en gewerkt op Curaçao. Een eiland met vele mooie culturen bij elkaar. Ik was eigenaar van een reclamestudio en werkte als trainingsacteur waar mijn liefde voor het vak communiceren en verbinden van mensen is ontstaan. Inmiddels heb ik meer dan 20 jaar op gebied van communicatie waarvan 12 jaar als trainer en coach bij: Trajecten met het RCN op Bonaire, Omgaan met Agressie op de werkvloer en Effectief Communiceren. Het geven en ontvangen van feedback en coaching on the job. Faciliteren van Heidagen en Teambuilding op Aruba en Interne Communicatie binnen organisaties. In Nederland was ik verantwoordelijk voor de interne communicatie binnen de zorgsector voor een Turks/Nederlandse organisatie en verzorgde prachtige trainingen voor de Landelijke Politie (NDV). Binnenkort start een traject Coachend Leiderschap bij Politie Haaglanden.

Inspireren - Motiveren - Verbinden 

Het geven van trainingen, het coachen van mensen, daar krijg ik energie van en deze energie breng ik over op mijn cursisten en coachee’s. Dat is het moment waarop ik denk: Yes, I love my job!

Progressor Stacey Mac Donald

Stacey Mac Donald
Social & Environmental Psychologist

Mijn achtergrond in psychologie en liefde voor de natuur zet ik in om samen toe werken naar een duurzame en gezonde wereld. Mijn doel is om meer mensen te betrekken bij verantwoord en duurzaam leven door bewustwording te creëren en tools en mogelijkheden te bieden om te veranderen en te verbeteren. Energie krijg ik wanneer de meest uiteenlopende groepen besluiten samen te werken aan een gezamenlijk doel. Dit proces faciliteer ik door bemiddeling, communicatie training en strategisch advies. Ik zoek, creëer en bemiddel samenwerking voor een duurzame wereld waarin zowel mens als natuur gedijen. Dit betekent dat ik mijn eigen mouwen opstroop, actie onderneem en niet opgeef tot het gewenste doel bereikt is.

Mijn filosofie: het redden van de wereld, het redden van onze mensheid, dat doe je samen.